dinsdag 7 augustus 2007

The Secret toepassen in 6 stappen

Dagelijkse discipline voor moeiteloos succes. Zes stappen om "The Secret" te activeren in je leven van Jack Canfield

De eerste stap is de Wet van Aantrekking te gebruiken zoals uitgelegd word in de film “The Secret” is exact helder te krijgen wat je wilt.
Bepaal wat je wilt schrijf en spreek over wat je wilt, en wees bewust dat je achterwege laat wat je niet wilt, geef dit geen aandacht. Wees zo specifiek als mogelijk is. Zodra je duidelijk hebt wat je wilt, doe dan elke dag het volgende;

1. Ochtend intentie, visualisatie en loslaten
Zodra je wakker word neem je 5 minuten en focus je op je wensen, doelen en intenties. Begin met te zitten in een comfortabele houding, sluit je ogen en visualiseer je wensen, doelen als al vervuld. Blijf 30 seconden tot een minuut bij elk van je wensen en doelstellingen. Je kunt nu ook je dag visualiseren zoals je graag wilt dat die verloopt.
Wanneer je dit doet zul je merken dat er beperkende negatieve gedachten omhoog zullen komen, die zijn het resultaat van de programmering uit je jeugd. Je kunt gedachten horen als, “ik kan mij dat nooit veroorloven”, “wie denk je wel dat je bent, dat is niet weggelegd voor mensen als wij”, “ doe nu maar gewoon, je houd jezelf voor de gek” Als dit gebeurd gebruik dan een van de loslaat technieken die hiervoor beschikbaar zijn (zie de lijst hier beneden) om deze negatieve overtuigingen los te laten. Ga niet vechten tegen deze gedachten maar laat het gewoon los.
Besteed ook regelmatig tijd om het gevoel te voelen dat je zou hebben als je wensen al gemanifesteerd zouden zijn. De intensiteit van het gevoel is de katalysator wat de aantrekking van brandstof voorziet.

Krachtige loslaat technieken:
· The Sedona Method by Hale Dwoskin: www.sedonamethod.com
· The Emotional Freedom Technique: www.emofree.com
· De Emotionele Vrijheids Techniek: www.emotionelevrijheid.nl/

2. Maak een “Vision Board” om je focus te houden op je wensen en doelen.
Houd jezelf gefocust op wat je wilt manifesteren door jezelf te omringen met visuele beelden van de dingen die je wilt ervaren of aantrekken in je leven. Er zijn vele technieken die je hiervoor kunt gebruiken.

1.) Knip plaatjes uit van wat je wilt zoals de ideale auto waarin je zou willen rijden, en foto’s van wat je zou willen ervaren zoals de perfecte relatie, jouw ideale baan, meer vreugde, balans en vrede in je leven, je streefgewicht enz. om jezelf eraan te herinneren hoe jij wilt dat het zal zijn. Hang deze daar op waar je ze elke dag kunt zien, je kunt hier ook screensaver van maken of een PowerPoint presentatie die onophoudelijk rond loopt op je PC.

2.) Combineer je plaatjes met woorden en maak hier een mooie collage van op een prikboard (vision board) , zodat ALS, je een mooier plaatje vind je deze gemakkelijk kunt vervangen.

3.) Maak een droomboek met plaatjes en tekst in een ringband of fotoalbum met plastic hoezen.
Wanneer je naar deze plaatjes kijkt doe dan wat Bob Doyle ons in de leert in The Secret _ denk deze gedachte, “Dit is van mij, dit is wie ik nu ben!”

3. Denk een beter voelende gedachte.
Begin met aandacht te besteden gedurende de dag dat je emotionele reacties ervaart, (naar andere mensen, ervaringen of op je eigen gedachten) die niet in harmonie zijn met het hebben van wat je wenst. Besteed speciale aandacht aan gevoelens van teleurstelling, wrok, frustratie of woede over je ervaringen en omstandigheden.
Besef dat het jouw gevoelens zijn, welke gecreëerd zijn door jouw gedachten, overtuiginningen en geloof, die je huidige omstandigheden aangetrokken hebben.
Je zult een vibrationele verschuiving moeten maken door je gedachten te veranderen die je beter doen voelen (dwz verhoog je trilling) Je zult een gelijke trilling moeten uitstralen voor de dingen en de ervaringen die je in je leven wilt aantrekken. Het gelijke trekt het gelijke aan.
Het is vooral belangrijk je te focussen op gedrag en gedachten die je ertoe bewegen om vreugde te voelen. Richt je gedachten op wat je vreugde brengt zoals je geliefde, je kinderen, je beste vriend, je favoriete vakantieland, en richt je acties op het doen van de dingen die je graag doet, zoals een hobby, een huisdier, werken in de tuin of luisteren naar je favoriete muziek.

4. Heb een houding van dankbaarheid.
Het is van groot belang om elke dag tijd te maken om je te concentreren op hetgeen waar je dankbaar voor bent. Sommige mensen doen dit s’morgens voordat ze hun wensen gaan visualiseren, anderen geven de voorkeur dit te doen voordat ze gaan slapen. Focus op alle dingen in je leven ( vooral datgene wat je als vanzelfsprekend beschouwd) waar je dankbaar voor bent- je gezondheid, je kinderen, je baan, de elektriciteit, verwarming, warm en koud stromend water, je vrienden, zon en regen.
Het maakt niet uit wat jouw situatie nu is, er zijn altijd wel dingen om dankbaar voor te zijn, alleen al het feit dat je niet met een kruik naar de bron hoeft te lopen om water te halen. Hoe meer jij je focust op waar je dankbaar voor bent, te meer ervaringen je zult beleven om dankbaar voor te zijn. Je zou een “gratitude rock” kunnen dragen waar Lee Brouwer over praat in “The Secret.

5. Neem aktie.
Er zijn rwee soorten acties die je kunt uitvoeren. Doelgerichte acties zijn, als je bijvoorbeeld een betere auto wilt, ga dan een proefrit maken in verschillende modellen waarin je geïnteresseerd bent en kies dan de exacte auto die je wenst te bezitten, en ga dan 10% van je inkomen sparen op je “auto spaarrekening” Als je een arts wilt zijn, volg dan de opleiding die van hierop van toepassing is.
Er is zoiets als wat ik “geïnspireerde acties” noem. Zodra je begint de hierboven staande dingen te doen, zal het Universum beginnen te antwoorden door je mensen, middelen en kansen te sturen die nodig hebt je gewenste resultaat te bereiken. Je zult ontdekken dat je geïnspireerde ideeën krijgt; Hierop moet je handelen. Je moet het zachte porren van het Universum volgen. Vaak zal het lijken dat deze intuïtieve impulsen geen connectie hebben met het bereiken van je doel, maar als je hen volgt, zullen ze je naar een pad leiden van wonderlijke vervulling.
Hier is een snelle manier om te weten of de acties die je uitvoert je dichter bij de vervulling van je doelen of wensen brengt. Als je vreugde ervaart terwijl ze doet, dan ben je op de juiste weg. Onthoud vreugde is je innerlijke geleidingssysteem, net zoals een GPS systeem in een auto, dat jou verteld of je de juiste weg volgt. Dus volg je vreugde.

6. Erken dat het werkt.
Zodra je veranderingen ten goede ziet, erken dan dat het gebeurt. Waardeer het. Als je de perfecte parkeerplaats vind, erken dit, door simpel “Dank U” te zeggen. Als je de tafel krijgt in het restaurant die je wilt, erken dit. Als je onverwachte inkomsten ontvangt, erken dit. Wanneer je iemand ontmoet die je kan helpen je doelen te bereiken, erken dan dat de wet van Aantrekking werkt. Hoe meer je erkent dat het werkt, hoe meer het zal werken. Zo eenvoudig is het.
Als je situaties aantrekt in je leven die niet wilt, besef dan dat de Wet van Aantrekking altijd werkzaam is. In plaats van te zeggen of denken “het werkt niet” vraag jezelf, waar ben ik op gefocust, denk ik over, praat ik over, doe ik of heb ik gevoelens over, dat ik dit aantrek in mijn leven? As je wilt weten waar je over nadenkt, merk dan op welke resultaten je denken heeft veroorzaakt in je leven. Om deze resultaten te veranderen zul je eerst je trilling moeten veranderen door zowel je gedachten als je gevoelens te veranderen.

© 2007 Jack Canfield
* * *
PS. Om een gelukkige en productieve levenservaring te hebben, is het niet nodig dat ook maar één andere persoon de Wet van Aantrekking begrijpt. Jij bent het die je ervaringen aantrekt. Alleen jij.

Geen opmerkingen: