vrijdag 24 augustus 2007

Hoe stop je nu negatieve gedachten?



Is het niet fantastisch dat je waneer je een zaadje in de grond plant, en het water geeft het gaat groeien? Vervolgens geef je de jonge plant wat voeding in de vorm van meststoffen en het gaat vrucht dragen.
Het gevoel wanneer je het eerste sappige tomaatje, zo vers van de plant plukt en kunt eten, is zo fantastisch!!! Maar weet dat de zaadjes al in maart geplant zijn, en zorgvuldig beschermd, en op het moment dat zij sterk genoeg waren in mei naar buiten konden, en dat er pas begin augustus geoogst kon worden.

Zo langzamerhand is het mij wel duidelijk, wij creëren onze werkelijkheid met onze gedachten. En, wat er ook in je gedachten om gaat, dat is wat je aan zult trekken

Maar hoe stop je nu negatieve gedachten? Door simpelweg nieuwe gedachten te planten…
Wanneer je probeert negatieve gedachten te stoppen, dan focus je op wat je niet wilt-negatieve gedachten- en je zult hier meer van aantrekken. Ze zullen niet verdwijnen als jij je hierop blijft focussen. Het maakt niet uit of je probeert je negatieve gedachten te stoppen of te verdringen, het resultaat is hetzelfde. De nadruk ligt op negatieve gedachten en door de Wet van aantrekking nodig je meer van hetzelfde uit.

Dus om negatieve gedachten te stoppen vervang je de negatieve voor wat je wenst, je plant doelbewust goede gedachten. Dit doe je door dagelijks dankbaarheid te laten stromen naar alle dingen tijdens je dag te waarderen. Waardeer je gezondheid, je auto, je huis, je huisdieren, je baan, je vrienden, je omgeving, je familie en de prachtige schoonheid van het leven. Geef complimenten en lof aan je partner, je kinderen en collega’s. Elke keer; “Dank U” is een goede gedachte. Aangezien je meer en meer goede gedachten plant, zullen de negatieve gedachten teniet gedaan worden. Waarom? Omdat de nadruk ligt op goede gedachten en wederom, waar je aandacht op gericht is, zul je aantrekken. Dus geef negatieve gedachten geen aandacht, maar maak je geen zorgen als ze opkomen, weet dan dat je nu goede gedachten kunt kiezen.

Hoe meer goede gedachten je plant per dag, hoe sneller je leven getransformeerd zal worden. Als je slechts één dag sprekend van goede dingen zou doorbrengen en bij elke kans “Dank u” te zeggen, zult u uw dag erna niet geloven. Doelbewust goede gedachten hebben is net zoals het planten van zaden. Aangezien je goede gedachten denkt, plant je goed zaad, en het Universum zal die zaden omzetten in een paradijselijke tuin . Hoe zal die paradijselijke tuin dan verschijnen? Als jouw leven!

Geen opmerkingen: